Lidmaatschap

Als lid van Rotary word je niet alleen opgenomen in een dienstbaar netwerk, het lidmaatschap Rotary is een internationaal paspoort waarmee je welkom bent in elke club over de hele wereld. Rotary verruimt je blik op de samenleving.   Fellowship en service vormen de basis voor een succesvol lidmaatschap.

Een Rotaryclub is nadrukkelijk geen businessclub maar een plaats waar je in alle openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren. Dit juist ook met leden uit andere beroepsgroepen of maatschappelijke sectoren. Zo kan Rotary in moeilijke situaties verrassend veel steun geven.

Rotary Club Lelystad, Rotary Emmeloord, Rotary Emmeloord

Lid worden?

Rotary kent regels voor het uitnodigen van kandidaat-leden en het toetreden tot een club. Een Rotaryclub is samengesteld op basis van het zogenaamde classificatiebeginsel: een beroepsgroep wordt door een of hooguit enkele leden vertegenwoordigd. Deze leden onderscheiden zich in hun vak of beroep, hebben maatschappelijke interesse, en “passen” in de club.

Aanbeveling

Ken je als Rotarian een persoon die uitstekend op zijn plaats zou zijn binnen Rotary? Maar in de eigen club is geen plaats omdat deze persoon niet in de nabije omgeving woont of in de classificatie valt waarin al ruim voorzien is? Vul dan het Vul dan het aanbevelingsdocument in dat naar de gouverneur van je district gestuurd zal worden. Hij zal, in overleg met regio- en clubvoorzitters, inventariseren of een kennismaking mogelijk is.