Russische Studenten in Emmeloord

Eind juni 2018 heeft Rotary Emmeloord weer twee studenten uit het Russische Dmitrov ontvangen. Zij hebben een week lang een vol programma gevolgd met bezoeken aan gemeente, provincie, Museum Batavialand en lokale bedrijven, zoals SMT, Van Meijel Automatisering en Skrepr. Vooral de laatste twee bedrijven sloten heel erg aan bij hun studie IT applied to Economics. 
 
 
Een dagje Amsterdam maakte ook onderdeel van het programma, evenals een dagje Urk met onder meer een Ginkie’s tocht en een bezoek aan het informatiecentrum over het Windpark Noordoostpolder. Natuurlijk was er ook nog tijd ingeruimd voor wat ontspannende activiteiten, zoals zweefvliegen boven de polder en Pitch & Putt bij Netl. De studenten logeerden bij Rotary gastgezinnen. 
 
 

Het bezoek van Russiche studenten vindt een keer in de twee jaar plaats in het kader van Rotary Youth Exchange. Rotary Emmeloord heeft zelf contact met een universitair docent in Dmitrov. De doelgroep bestaat uit jonge studenten, die nog niet in het buitenland zijn geweest