Leo Kwarten, schrijver van het boek Arabist onder de Arabieren, verzorgt op 16 maart in het Voorhuys in Emmeloord een interessante voordracht met de titel: Hoe boos zijn de Arababieren nu eigenlijk? Als subtitel: “De selectieve woede jegens het immorele Westen”.

Met veel humor neemt Leo Kwarten ons mee door het Midden-Oosten. Van Tunis tot Teheran en van Bahrein tot Bagdad. Hij heeft terroristen ontmoet, overlevers, bekeerders, expats, ayatollahs, hoerenmadams, ritselaars en zelfs door het Internationaal Strafhof gezochte president. Zijn lezing gaat veel verder dan politiek. Het geeft een inkijkje achter de schermen van het Arabische bedrijfsleven en  geeft een beeld van de cultuurverschillen waarmee Arabieren en westerlingen onderling worstelen. Leo gaat gevoelige onderwerpen als racisme, seksuele intimidatie en prostitutie niet uit de weg. Uiteindelijk is Leo vooral arabist, iemand met een grote liefde voor de Arabische taal.

Leo Kwarten (Rotterdam, 1957) is schrijver, adviseur en ondernemer. Studeerde antropologie en Arabische taal en literatuur. Geeft ook colleges over het Midden-Oosten bij onderzoeksinstituut Clingendael en Defensie.

De toegang is gratis en kunt u delen met vrienden en kennissen, maar let op: aanmelden is vereist. Er is plaats voor maximaal 100 bezoekers.

Foto: Reyer Boxem

Aanvang over

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)