16 okt 2018 maken leerlingen van TL, Havo en VWO kennis met verschillende beroepen. Door naar iemand die een bepaald beroep uitoefend te komen luisteren krijgen de leerlingen een beeld van een beroep. Dit helpt met het kiezen van vervolgstudies.

Op 16 oktober 2018 organiseerde Rotaryclub Emmeloord in samenwerking met het Zuyderzee Lyceum en de Bonifatius Mavo voor het eerst een beroepenbeurs in Emmeloord. Deze beurs is bedoeld voor leerlingen uit het 4e leerjaar van de MAVO en voor leerlingen uit het 3e en 4e leerjaar van de HAVO en het 4e en 5e leerjaar van het VWO. In totaal kunnen dat zo’n 700 leerlingen zijn.

Aan de hand van een uitgebreide beroepenlijst met zo’n 120 beroepen verdeeld over diverse beroepsgroepen kunnen de leerlingen 5 keuzes maken. Zij volgden dan 5 keer een presentatie. Elke keer gegeven door een ander bedrijf. In totaal deden zo’n 40 bedrijven mee. Die vertegenwoordigen zo’n 20 beroepenvelden, waaronder: de zorg, de horeca, het onderwijs, de agrarische sector, bouw en techniek, de financiële wereld, de rechtswereld, ICT, de autobranche, de verkoopsector, het advieswezen, de culturele sector, de overheid, de politie en het leger.

Het is de bedoeling van de organisatoren om de komende jaren deze Beroepenbeurs ook in te richten voor leerlingen van het VMBO en het MBO.