Ieder jaar organiseert Rotaryclub Emmeloord in Oktober een actie om geld in te zamelen voor een aantal goede doelen in de Noordoostpolder en Urk. Vorig jaar is bijvoorbeeld veel geld ingezameld om een vakantie te mogelijk te maken voor kinderen, voor wie het normaal gesproken niet mogelijk is om op vakantie te gaan. In het afgelopen periode hebben we vee ondersteuning gegeven aan de voedselbanken in onze regio. Wij willen hier graag mee door gaan.

De afgelopen jaren werd hiervoor een “Wine&Dine” georganiseerd waar tijdens een gezellige avond diverse wijnen geproefd en gekocht konden worden. Dit jaar is het niet mogelijk om een soortgelijk evenement te organiseren. Dit jaar wordt het een thuis wijnproeverij. Samen met wijnkoperij de Gouden Ton en Hotel Restaurant Grandcafé het Voorhuys hebben we een mooi proefpakket samengesteld, bestaande uit 3 flessen wijn geselecteerd door Wijnkoperij de Gouden Ton , samen met een mooie borrelplank van het Voorhuys.

Dit proefpakket kunt u bestellen voor een bedrag van € 40,00, waarvan een substantieel deel ten goed komt van de goede doelen.

Het assortiment bestaat uit:

 Pere Ventura – Chic Barcelona Brut (doos 6 flessen, €54)
In het hart van de Penedès in Catalonië, ligt de oorsprong van de cava, op dezelfde wijze geproduceerd als champagne, maar van andere druiven. Pere Ventura is een ultramodern wijnbedrijf met veel aandacht voor wat er in de wijngaarden gebeurt. Daarnaast wordt er in de kelder streng en nauwkeurig gewerkt om de cava’s de beste en mooiste aroma’s te geven. 

Botter – Pinot Grigio delle Venezie (doos 6 flessen, €54)
In het achterland van Venetië liggen de wijngaarden waar Botter sinds 1928 typische Italiaanse wijnen maakt. Ze worden beschermd door de Alpen en getemperd door de nabije Adriatische zee. Een gul boeket van appel vergezeld deze frisse, mineralige wijn die het uistekend doet als aperitief en bij alle soorten visgerechten. Deze Pinot Grigio is gecertificeerd biologisch. 

La Croix de la Résidence – Sauvignon Blanc (doos 6 flessen, €54)
Deze mono-cépage (wijn van één druivensoort) wordt gemaakt door de vierde generatie Delaunay, al honderd jaar een begrip in Bourgogne. Sinds 1995 maakt het bedrijf ook hoogwaardige merkwijnen met een streekgebonden karakter. De speciaal voor deze wijn geselecteerde sauvignon blanc druiven komen uit diverse wijngaarden van de Pays d’Oc en net daarbuiten. Deze wijn is uitstekend als aperitief, op het terras, het strand, bij recepties, feestjes, gourmetten, of barbecues met vis en andere lekkernijen uit zee, maar ook bij landelijke buffetten, picknick en lunch, met gemengde salades en/of lichte vleeswaren. 

La Croix de le Résidence – Merlot (doos 6 flessen, €54)
Deze mono-cépage (wijn van één druivensoort) wordt gemaakt door de vierde generatie Delaunay, al honderd jaar een begrip in Bourgogne. Sinds 1995 maakt het bedrijf ook hoogwaardige merkwijnen met een streekgebonden karakter. De speciaal voor deze wijn geselecteerde merlot druiven komen uit diverse wijngaarden van de Pays d’Oc. Traditioneel geschonken als begeleider van vleeswaren, gegrild vlees, rustieke en gekruide stoofpotten en rijpe harde kazen. 

Masseria Li Veli – Contrade Negroamaro (doos 6 flessen, €54)
Masseria Li Veli laat zien dat er in het hete zuiden van Italie naast wijnen met veel smaak ook karaktervolle elegante wijnen gemaakt kunnen worden. Dit komt duidelijk naar voren in het Contrade project van de Falvo familie. In de Salento regio zijn zeer veel kleine wijnboeren van wie de druiven in anonieme bulkwijnen verdwijnen, terwijl er met de juiste begeleiding van deze druiven uitstekende wijnen gemaakt kunnen worden, zoals Masseria Li Veli bewijst. Contrade is een rode wijn van enkel de negroamaro druif, een smaakvolle elegante wijn, ideaal voor bij barbecue, stoofgerechten, pizza en halfrijpe schapenkaas.

3 wijnen naar keuze inclusief borrelplank €40

Combi-pakket van 5 wijnen (Doos 5 flessen €45)

De wijnen zijn te bestellen  door een mail te sturen naar: richard@faberbetonpompen.nl .